Argentat

Stacks Image 17
Argentat is een prachtig toeristisch stadje.

De Gabare (traditionele boot) is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Argentat. Er ligt er nog een die is nagebouwd op de traditionele wijze, de kades aangelegd met keien uit de rivier, de traditionele huizen met leien daken en houten gallereien, de verlichte kade en het oude stadscentrum.
Vooral de kade en de brug zijn een bezoek aan Argentat waard. Hier ziet u vanaf twee kanten Argentat op haar mooist. Verder is Argentat de plek om uw boodschappen te doen. Er zijn drie grote supermarkten en alle regionale specialiteiten zijn hier ruimschoots aanwezig. Maar ook lekker eten aan de kade, of een ijsje eten behoort tot de mogelijkheden.

En verder zijn er twee opstap punten om te gaan kanovaren op de rivier Dordogne. De authentieke boerenmarkt is er tijdens het zomerseizoen iedere week. Erg leuk om te bezoeken en om eventuele de laatste aankopen te doen voor thuis.
Stacks Image 47
Stacks Image 49
In de Gallische eeuw, lag er een dorpje op een heuvel le Puy du Tour wat uitkeek over de historische weg die naar de middellandse zee liep en zelfs nog verder door naar Rome. Later werd er een gallo-romeinse villa geïnstalleerd in de vlakte, dichter bij het water
voor het bewerken van de gronden. vanaf de X de eeuw, is Argentat bekend als een ommuurde stad (De muren staan er nu niet meer).
Vanaf 1263 wordt het door de Turennes aan de stad toegestaan eens per jaar een markt te organiseren, die de belangrijkste markt word van de Limousin.

De stad ontwikkelt zich in de XVIIIde en XIXe eeuw dankzij de schippers die hout (om wijntonnen mee te maken) mee de rivier af namen.

In de 20e eeuw is Argentat een toeristisch plaatsje geworden.
Stacks Image 221
Stacks Image 223